alergaceala.ro
Cappadocia CMT Ultra ...ultra-experienta 63 in Asia
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro

Cappadocia CMT Ultra ...ultra-experiența 63 în Asia

alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
19.10.2019 alergaceala.ro
Index - Alergaceala.ro   12' alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
Inevitabil, una din cele mai așteptate experiențe personale din acest an a intrat în linie dreaptă. Și o dată cu ea, s-a aliniat la orizont o nouă oportunitate de a mă bucura de pașii de alergăceală, cucerind noi teritorii. Suntem mai bine de o sută de români care iau startul la una din cele trei probe de la Cappadocia Ultra. Eram jumătate anul trecut. Povestea o poţi (re)citi aici.


Mdaaa, în a doua parte a lui octombrie, se iau cel puțin două persoane, subsemnatul și Andreea, gata de fugă în Cappadocia, se urcă cu rucsacul în spate într-un autocar spre Istanbul, poarta Europei cu Asia, pentru o experiență orientală aparte. Blonda este aliniată la startul primului ei maraton montan. Inspirată alegere. Vacanță în altă lume și pași de fugă, depășind limite.

În acest an se anunţă vreme frumoasă, caldă, însorită, atât la Istanbul, punctul intermediar, cât şi în Cappadocia. O vreme favorită pentru aventură, pentru noi limite de depăşit în palmaresul personal, în statistici. Cu prieteni vechi și noi, ne bucurăm de experiențe aparte, mai presus de bariere lingvistice, uniți de pasiunea comună a pașilor sprinteni în locuri de poveste.

alergaceala.ro

Până devine publică teleportarea, drumul spre destinație l-am adaptat relaxat, în funcție de activitățile premergătoare evenimentului și de disponibilitatea variantelor de transport. Am încercat un echilibru, între cost și beneficii, chiar dacă durata de transfer e mai mare. Anul trecut am avut cele două zboruri cu timpi de așteptare de cel puțin patru ore la escale.

De data asta planul a fost să facem transferul în Asia cu avionul și drumeția între state cu autocarul. Astfel, am scăpat de grija cazării pentru prima și ultima zi. Și mai pun în balanță și doar jumătate de preț pentru transport. Plus că varianta cu două zboruri și escale ne aducea destul de târziu la Urgup, locul de start al probelor ce porneau dis de dimineață.

alergaceala.ro

Bun, aproape de ora cinci la ceas de seară, autocarul nostru Marina către Istanbul pornește pe aleile din sudul capitalei. Trecerea la vecinii bulgari a fost lină, nu am avut mai mult de un sfert de oră de așteptat. După câteva zeci de minute am avut un popas de alt sfert, la un mic restaurant. Probabil că era al unui turc, căci toate autocarele opreau acolo.

Era aproape miezul nopții când am ajuns la granița spațiului european cu Turcia. Se trece destul tutun și alcool grecesc prin vamă, deseori la limita legalității. Aici însă am avut prima mare pauză. Depinde la ce mă raportez. Cică uneori stai mai bine de zece ore prin vamă. Mulți pasageri exagerează cu ce au prin bagaje, forțând fragila limită a bunului simț.

alergaceala.ro

Poate și dificultățile armate cu Siria au pus frontierele în alertă și controlul e mai strict. Autocarul a fost printre cele luate aleatoriu și băgate la coadă pentru scanare cu raze X. Aproape două ore am stat blocați în vamă. După primii kilometri pe tărâm turcesc, oprim la un alt popas, unde am primit o ciorbă tradițională din partea casei.

Probabil ciorba o fi fost pretext să golească autocarul de cartușele de țigări și sticlele de whisky. Întârzierea la vamă a avut avantajul ei. Am ajuns mai târziu. Erau promiși in statistici vreo șase kilometri de plimbare urbană matinală, pe alei până la Taksim. Din apropiere pleca SG-2, cursa rapidă către aeroportul de pe partea asiatică.

alergaceala.ro

Am strâns mai bine de două ore în plimbare, urmând alei înguste, urbane, printre clădiri vechi și noi. Calea ne-a adus o părticică de Bosfor la pas, trecând podul alb, folosit de linia de metrou urbană. Pe la șase, chiar înainte de primele raze de lumină, liniștea nopții e brusc ocupată de versetele geamiilor, ce chemau în cor, musulmani la rugăciune. Impresionant.

Deși orasul ăsta este mai mereu aglomerat, întotdeauna ieși repede pe vreo autostradă. Au turcii o infrastructură de invidiat. Trei sferturi de ceas au fost de ajuns să ne aducă sprinten, la îmbarcare. La turci se face un control de bagaje la intrarea în aeroport. Chiar dacă nu zbori. Ceva similar am remarcat și la spații aglomerate. Pare destul de safe.

alergaceala.ro

Zborul programat spre Nevșehir, unul din aeroporturile din Cappadocia a decolat cu zece minute mai devreme și a ajuns cu încă zece mai rapid. Fără emoții. Am fost preluați de organizatori și plimbați prin regiune, lăsând unul câte unul, alergătorii, la destinație. La întoarcere urma să plecăm în zbor de la celălalt aeroport, de la Kayseri.

Karma? Aveam de așteptat destul la întoarcere. La două ceasuri după amiază eram deja la hotel, la doi kilometri de linia de start. Aveam programată ridicarea kitului la ora trei. La pas relaxat am pornit spre centrul orașului. Am savurat unul, două mere roșii de pe drum spre zona de kituri. Verificarea echipamentului a fost făcută minuțios pentru fiecare alergător.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Personal, mi se pare aiurea să verifici cu o zi înainte echipamentul obligatoriu. Se practică și pe la noi. A doua zi, poți lăsa totul acasă, rareori te verifică careva. Am văzut pe unii, doar cu un tricou și pantaloni scurți, deși inclusiv foița de ploaie sau lanterna erau obligatorii. Nu e corect față de majoritatea care cară kilograme de echipament în alergare.

În fine. La expo erau branduri de top, sponsorul principal se lauda cu douăzeci la sută avantaj client. Celebra Pasta Party era în program înainte de apus, la șapte. Ne-am tot învârtit câteva ore pentru câteva cadre imortalizate la înălțime. Alegerea unei cazări la distanță nu e o idee inspirată. Nu aveam transfer în dimineața cursei, deci trebuia să ne adaptăm.

alergaceala.ro

Startul probelor lungi CMT și CUT era matinal, la răsărit, la 7. Cea scurtă, de maraton, CST, era pe listă ca și anul trecut, la 10. Aveam de data asta un cer senin și câteva zeci de minute înainte de start. Și mii de alergători, gata să ia cu asalt potecile într-o nouă aventură. Câteva fotografii, emoții, zâmbete. Câteva baloane colorate deja dansau în aer la numărătoarea inversă.

Pornim. Aproape juma de traseu îl făcusem la CST. Așa că, am alergat fără pauze pentru noi fotografii. Doar bucuria pașilor de fugă. Chiar primii douăzeci de kilometri erau plini de fotografi pitiți, gata să ne prindă în cadre, alergători în peisaj. Baloanele cu aer cald, colorate, dansau în cerul azur. Chiar dacă este diferență de nivel traseul este unul alergabil.

alergaceala.ro

Da, e nevoie de ceva experiență, mai ales pe coborâre. Partenerii mei de fugă pentru această experiență au fost On CloudVenture, luați la test. Chiar dacă poate fi riscant să plec la un ultra cu încălțări pe care nu le cunosc, a fost o alegere inspirată. Chiar dacă sunt creați pentru trail, talpa este destul de minimalistă, fiind destul de ușori. Un articol despre ei e aici.

Am avut aderență excelentă chiar dacă am avut suprafețe diverse, poteci prăfuite, roci și gresii, nisip și pământ, roci dure sau moi. Recomand. Au fost parte importantă din succesul meu sprinten. Ușor, ușor am trecut de cele două puncte de control comune cu CST, proba scurtă a maratonului. Deja se adunau orele avans față de timpii intermediari limită.

alergaceala.ro

Urma prima urcare serioasă pe un traseu nou, săpat prin roci, cu galerii și tuneluri. Trecusem de limita maratonului sub cinci ore. Secțiunea care mi-a dat bătăi de cap anul trecut, Valea Roză și Valea Roșie, a fost sprinten alergată, fără probleme. Un articol despre regiunea asta am găsit aici. Anul trecut, valea mi-a dat o lecție legată de importanța hidratării.

Mi-a prins bine rezerva de apă estimată, o cărasem juma de traseu. Câțiva nori pe cer au mai potolit soarele. Acolo, în deșert, chiar dacă poate nu resimți prea multe grade, soarele arde și te deshidratezi foarte repede. Aproape de pereții cu roci roz, noi, cei de pe trasele lungi facem la stânga, ocolind la pas vioi pe poteci marcate, muntele din fața noastră.

alergaceala.ro

Se pare că nu pentru mult timp. Ci doar ca, aproape de 50 de kilometri să pornim după alimentare și hidratare cu o ascensiune spre vârf, cu o urcare legendară, a acestui traseu. Sincer, am urcat muuulte alte vârfuri mai serioase. Astfel că, în mai puțin de douăzeci de minute eram sus. De acolo, cale întoarsă, doar că deasupra, pe platou.

Să fi fost vreo cinci kilometri de alergare în zigzag sus, cu panorama stâncilor ascuțite în zare cât vezi cu ochii. Jos, era poteca pe care o alergasem și eu înainte, iar pe ea, zeci și zeci de alergători făceau un șir indian în pași de fugă. Aproape de ultimul punct intermediar am parte de o ultimă coborâre abruptă. Fără probleme, deși oboseala deja începea să se simtă.


Era și normal, erau deja 55 kilometri alergați. Iar eu în statistici, eram sub șapte ore, unde limita era de unsprezece. Ultimii kilometri au fost cam dificili. Poate și pentru că erau pe poteci fără diferențe prea mari de nivel. Prindeam din urmă tot mai mulți alergători care apăsaseră pedala de accelerație prea tare și acum plăteau prețul.

Sau poate se odihneau la pas. Eram în cărți pentru limita de opt ore. Părea ireal un astfel de rezultat. Dar era greu de ținut un ritm de șase minute per kilometru când ai drum la deal și mai ai și şaizeci de kilometri alergați deja, puşi unul peste altul, pe alei prăfuite. Totuşi, a fost acel boost, motivaţia mea de a continua sprinten, de a ţine ritmul pe ultima parte spre linia de finiş.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Față de celelalte două ultramaratoane trail de la vecinii bulgari mi-am făcut temele. Geluri, dextroză, bomboane energizante, ness, cola la punctele de alimentare și biscuiți sărați. Nimic altceva. Și apă, muuultă apă. Doi kilometri mai erau până la final când ne-am reunit cu cei de pe traseul scurt al maratonului. Ultimul kilometru a fost alergat de onoare, pe piatră cubică.

Valuri de oameni ne aclamau, pe noi și pe cei care încă veneau de pe traseul scurt. Opresc ceasul la opt ore. Estimam să alerg sub zece, dar nu credeam că pot duce aproape 64 de kilometri, cu peste două mii de metri diferență de nivel în opt ore. Și fără să mă resimt. Fără să mă simt epuizat. Experienţele locale deasupra norilor din acest an au contat.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Am avut la test și ceasul de alergare Apex MultiSport 46. Am alergat cu două ceasuri, tocmai să pot face o comparație între VivoActive HR și cel menționat. Mai întâi, Apex e mai greu. Are doar două butoane, dintre care cel de sus cu rotiță. L-am purtat la mâna dreaptă. Mi s-a părut cam dificil să îl folosesc rapid. Și la finiș, a durat câteva secunde să închid sesiunea de alergare.

Ceasul are multe funcții, chiar și urmărirea traseului predefinit cu alerte dacă ieși de pe traseu. Păcat că este rotund. Nu contest, are funcții utile, dar nu suficient cât să mă facă să fie prima alegere în monitorizarea pașilor mei de fugă. Iar distanța? Am observat aproape un kilometru mai puțin, probabil de la zonele cu întoarceri. Diferenţe de kilometraj am observat şi la plimbări

alergaceala.ro
alergaceala.ro


Doar pentru statistici, închei al treilea ultramaraton trail cu un timp oficial fixat la 8h05'40", chiar al 115-lea alergător ce a trecut linia de finiș, al 54-lea la categoria M-40. Dar, mai presus de statistici, am avut parte de o porție zdravănă de alergare, o medalie identică cu cea de anul trecut, doar orange, un cadou de finiș personalizat, o porție tradițională de bunătăți.

Lăsăm zona de poveste și ne îndreptăm spre aeroport, preluați matinal. Doar că, la aeroport surpriză. Toate zborurile de dimineață, cele foarte matinale sunt ținute la sol. Cauza oficială anunțată era doua una meteorologică. Era o ceață densă pe aeroportul de destinație, la Istanbul, sigur incompatibilă cu procedurile de aterizare şi decolare în siguranţă.

alergaceala.ro
Galeria foto o poţi (re)vedea (și) aici. alergaceala.ro

Noroc că nu am zbor de legătură. Altfel, trăiam altfel de emoții. Oricum ar fi, avionul nostru a plecat cu patru ore întârziere. Dar mi-a permis să scriu o mare parte din acest articol. Ne adaptăm, chiar dacă nu am avut niciun suport din partea companiei aeriene pentru deranj. Nici despăgubiri nu sunt eligibile în cazuri de vreme rea, aşa că... suck-it up, karma is a bitch!

Rămânem cu amintiri colorate, prinse sub retină, sau sub lentilă pentru a duce povestea mai departe. Aș reveni în Cappadocia într-un circuit, nu neapărat să duc la finiş alt ultra. Sunt multe oferte tentante și cu siguranță m-aș pierde prin acele locuri încărcate cu istorie. Aș savura cel puțin o plimbare pe cai sau cu balonul printre nori, alintat de raze de soare la răsărit.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Experiența la pas a continuat încă două zile în Taksim. Duminica nu sunt curse de autocar către Români(c)a. Astfel recuperarea după ultra am făcut-o în plimbare pe alei prinse în zeci de kilometri. Vremea a fost bună în Istanbul, tocmai bună pentru suveniruri, dar mai ales pentru răsfăț de bunătăți locale. Aici poți servi la orice colț un ceai turcesc sau o cafea tare bună.

La orice pas ai ocazia să te vitaminizezi cu ananas proaspăt, sucuri fresh cu rodii, portocale și alte fructe exotice. Sau poţi savura celebrul covrig simit cu susan. Preferatele mele sunt castanele coapte. Acolo le găseşti pe cele mai bune. Întotdeauna sunt în meniu cu fiecare vizită în Istanbul. Sau poţi savura un porumb copt pe cărbuni. Sau fiert dacă asta îţi este preferinţa.

alergaceala.ro

E a doua oară când savurez peştele proaspăt, pescuit de localnici, pregătit pe grătare, pus în lipie printre legume şi condimente, afumat, dar pregătit minuţios pe tarabe improvizate. Am luat-o la pas pe unul din poduri, printre sute de undiţe, răcorit de briza Bosforului. E fascinant să poţi lua o parte din arta stradală, nu să te propteşti în restaurante cu fiţe golit de lirele turceşti în spaţii înghesuite.

Uşor, pașii ne-au dus spre marele bazar. Împreună cu celebrele moschei adună milioane de curioși, zi de zi. Aveam în plan să plecăm cu o cursă după prânz. Am ratat-o, dar am luat-o pe alta. Variante erau. Experiența Asia Express personală se încheie cu transferul cu autocarul spre casă, de data asta cu alta companie, mai devreme cu două ore. Revenim la început de noiembrie la turci. Deja ne place!

alergaceala.ro
alergaceala.ro
Mulțumesc pentru atenție.
Sugestii sau comentarii? Lasă un mesaj.
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.roalergaceala.ro Citeşte și articolul...
alergaceala.ro
Running passion for marathons worldwide
alergaceala.ro
alergaceala.ro
Sunt omul de astăzi pentru că am beneficiat de educație chiar dacă provin dintr-o familie modestă. O donație contează pentru viitor. Cu acces la educație Totul este Posibil !

#teammotivation #bethere #inspireothers #cappadociaultra #cappadocia #kapadokya #asia #runkapadokya #morethanyouknow #puneminmiscarerotileschimbarii #inspiratie #alergaceala


alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro Instagram - Alergaceala Twitter - Alergaceala Skype - Alergaceala Linkedin - Ionut Petcu Versiune Mobil - alergaceala.ro Index - Alergaceala.ro

Cappadocia CMT Ultra ...ultra-experiența 63 în Asia

/ www.alergaceala.ro

alergaceala.ro
Alergaceala.RO

COMUNITATE

adidas Runners Bucharest alergaceala.ro Hervis Running Club Bucharest alergaceala.ro Urban Strava Art Nike+ Running Club Bucharest
alergaceala.ro
alergaceala.ro
rezultate Ionut Petcu - profil ITRA alergaceala.ro Ionut Petcu ...profil Strava alergaceala.ro Ionut Petcu ...profil Garmin alergaceala.ro Ionut Petcu - profil rezultate 42km.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
Sunt omul de astăzi pentru că am beneficiat de educație chiar dacă provin dintr-o familie modestă. O donație contează pentru viitor. Cu acces la educație Totul este Posibil !

CALENDAR alergaceala.ro

2020.11.15  alergaceala.ro  EDP Rock'n'Roll Madrid / 42K
2020.12.01  alergaceala.ro  Maraton 1 Decembrie / 21K SuperBet
2021.04.10  alergaceala.ro  Ibiza Marathon / 20K
2021.04.25  alergaceala.ro  Kodzha Kaya Ultra / 75K4400+ Black
2021.05.08  alergaceala.ro  Salomon EcoRun / 14K600+
2021.06.25  alergaceala.ro  Lavaredo Cortina Trail / 48K2600+
2021.07.16  alergaceala.ro  Tryavna Ultra / 100K5000+
2021.08.26  alergaceala.ro  UTMB Orsières/Chamonix / OCC 56K3500+
2021.-TBA-  alergaceala.ro  Harmonie Mutuelle Semi de Paris / 21K
2021.-TBA-  alergaceala.ro  Athens HalfMarathon / 21K

PARTENERI

Club Sportiv Atletic Cluj alergaceala.ro
Sport Management Events
alergaceala.ro
Smart Races alergaceala.ro
Roșia Montană Marathon
alergaceala.ro
BodyShape Transformation Gym alergaceala.ro Kalenji ...by Decathlon alergaceala.ro BIO-TECH alergaceala.ro EuroStarGaz alergaceala.ro RoHost ...găzduire și domenii web

AMBASADOR

Ambasador evenimente iRun Bulgaria alergaceala.ro
Ambasador evenimente Pasul Verde Bulgaria
alergaceala.ro
Ambasador dwMap Dynamic Watch alergaceala.ro
Ambasador Just Draw It!

PACE(MAKE)R alergaceala.ro

2016  alergaceala.ro  1h50/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2016  alergaceala.ro  4h15/42K / Bucharest International Marathon
2017  alergaceala.ro  2h00/21K / Mezza Maratona di Treviso
2017  alergaceala.ro  1h45/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2017  alergaceala.ro  1h40/21K / Brasov International Marathon
2017  alergaceala.ro  1h45/21K / Bucharest International Marathon
2017  alergaceala.ro  4h00/42K / Maratona di Venezia
2018  alergaceala.ro  4h00/42K / Gran Canaria Maraton
2018  alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2018  alergaceala.ro  3h45/42K / Bucharest International Marathon
2018  alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon
2019  alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2019  alergaceala.ro  3h45/42K / Chisinau International Marathon
2019  alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon
2019  alergaceala.ro  1h40/21K / Bucharest International Marathon

Alergaceala APK Download alergaceala.ro Ionut Petcu - alerg cu Garmin VivoActive HR

BEST OF

alergaceala.ro1K  alergaceala.ro  2020.01.22 / 3'33" / HRC Winter Speed Time Trial
alergaceala.ro3K  alergaceala.ro  2019.10.27 / 11'48" / Urban Athletics 3000
alergaceala.ro5K  alergaceala.ro  2018.07.08 / 20'34" / Betano 5K Night Run
alergaceala.ro10K  alergaceala.ro  2019.04.07 / 41'45" / Traseu certificat AIMS Uniqa 10K Bucharest
alergaceala.ro15K  alergaceala.ro  2019.09.28 / 1h03'20" / Free Spirit Ruse-Giurgiu
alergaceala.ro21K  alergaceala.ro  2019.03.17 / 1h35'37" / Traseu certificat AIMS Athens Half-Marathon
alergaceala.ro42K  alergaceala.ro  2017.12.01 / 3h35'00" / Maratonul 1 Decembrie
alergaceala.ro42K  alergaceala.ro  2018.11.10 / 3h37'11" / Traseu certificat AIMS Istanbul 40th Marathon
alergaceala.ro63K  alergaceala.ro  2019.10.19 / 8h05'40" / Cappadocia CMT 2030+

RECOMAND

Zâmbet şi Sănătate alergaceala.ro
Andreea Pavel - Sports, health, lifestyle
alergaceala.ro
Adrenallina.ro alergaceala.ro
FishEye Studio - Grafica, web design si fotografie
alergaceala.ro
Urban Strava Art          Urban Strava Art Youtube Channel   
alergaceala.ro

www.ionutpetcu.ro / Cappadocia CMT Ultra ...ultra-experienta 63 in Asia


alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
Copyright (c) 1999-2020 enJoy - Toate drepturile rezervate. | T&C | ...enJoy stats! | 2.80.916

Cappadocia CMT Ultra ...ultra-experienta 63 in Asia - ionutpetcu.ro

ionutpetcu.ro | Cappadocia CMT Ultra ...ultra-experienta 63 in Asia